Gulerodssalat Med Syltet Ananas

Gulerodssalat Med Syltet Ananas

Ingredienser

4 stk. Gulerødder
½ bk. Babysalat
½ stk. Ananas
½ dl. Sukker
2 spsk. Citronsaft
1 spsk. Æbleeddike
2 tsk. Vanillesukker
½ tsk. Sambal Olek (Chilipure / Chilisauce)

Tilberedning

Skræl ananassen, skær midten væk og skær resten ud i tern af ca. 5 x 5 mm. Ananas stykker, sukker, citronsaft, æbeeddike & sambal olek koges i ca 10 min, til ananassen er blevet lidt mør & sukkeret danner store bobler. Når ananassen er kogt mør stilles det i køleskabet til afkøling. Skræl imens gulerødderne & skær enderne af. Snit dem meget fint på langs, brug evt. et mandolinjern. Skyl salaten grundigt for jord. Når ananas stykkerne er kølet af vendes de rundt med gullerødderne & salaten.

Hvis man har fået lavet for mange ananas stykker kan de gemmes til dagen efter, eller bruges til en forret, ost eller en krydret pølse.

Udskriv Email